Speluitleg

Welkom in de grootste indoorarena van Nederland.

Starworld is niet alleen de grootste maar ook de meest uniek overdekte evenementenarena in Nederland. Kies je voor paintball of een spannend potje lasergame? Beide zijn een goede keuze. Hieronder vind je uitleg hoe beide spellen worden gespeeld en wat je kunt verwachten.

Paintball

Onze indoorarena is zo ingericht dat je de meest spannende paintball wedstrijden zult beleven. Dekking zoeken en je snel bewegen door een fantasierijke omgeving leidt tot beleving die je nog lang zal heugen. Om ervoor te zorgen dat het paintball veilig en plezierig is voor iedereen, volgt hieronder de speluitleg.

Doet het pijn?

De balletjes die wij gebruiken zijn zo ontwikkeld dat ze in combinatie met de beschermende kleding veilig zijn. Je voelt het wel, maar dit draag slechts bij aan de spanning van het spel. Meer dan een blauwe plek die vaak met een paar dagen alweer weg is hou je er niet aan over. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Om hierop toe te zien zijn er tijdens de wedstrijd enkele marshalls aanwezig die er voor zorgen dat iedereen zich aan de regels houdt. Breekt iemand de regels dan kan dit leiden tot een verwijdering uit het spel.

Voorkom lichamelijk letsel, wij kennen de volgende regels

  • Houdt ten aller tijden je masker op.
  • Niet rennen.
  • Niet schieten binnen 5 meter!
  • Houdt altijd je loop naar beneden.
  • Vinger van de trekker af.
  • Veiligheidspal ingedrukt.
  • Groene dop op de loop.

Wat kost het en hoe lang duurt het?

De duur van een paintball wedstrijd en de kosten daarvan zijn onderverdeeld in verschillende arrangementen. Een refill van 100 balletjes kost €7.50. Ook de duur van de paintball wedstrijden zijn afhankelijk van het gekozen arrangement.

Geschikte kleding

Starworld geeft u beschermende kleding. Echter is het sterk aan te raden dat je in je eigen kleding keuze rekening houdt met het volgende: draag dekkende kleding. Niet alleen voorkom je zo blauwe plekken ook kun je zo beter en veiliger bewegen over het speelveld.

Het is ook aan te raden om gedempte kleuren te dragen, probeer zo min mogelijk op te vallen. Sommige mensen kiezen ervoor om een petje of bandana te dragen. Handschoenen kunnen ook een goed idee zijn, maar deze worden niet verhuurd door Starworld. Stevige schoenen met goede tractie zijn zeker een aanrader.

Lasergame

LaserQuest kent een enorme populariteit. Niet verbazend dat Starworld dit ook aanbiedt in de grootste indoorarena van Nederland. De grootte van onze arena maakt van lasergame een belevenis zoals je die nog nooit hebt beleefd.

Voordat de heat (15 minuten) begint, verzamelt iedereen zich in de safety zone(de grote toren midden in het veld). Daar worden de wapens en vesten uitgedeeld. Er worden twee teams gevormd die het tegen elkaar zullen opnemen.

Alle spelers krijgen een oneindig hoeveelheid levens en lasershots. Schiet je de tegenstander, dan krijg je daarvoor punten. Het team met de meeste punten wint. Pas op! Raak je iemand van je eigen team, dan verlies je punten.

Kosten en regels

De kosten en hoeveelheid heats zijn onderverdeeld in de verschillende arrangementen. In alle pakketten krijg je bij LaserQuest een oneindige hoeveelheid lasershots en levens.

Kies in je kleding voor sterke en lange kleding, dit maakt het glijden, kruipen en andere bewegingen makkelijker. Zorg ervoor dat je kleding niet te bont is, zodat je tegenstanders je niet te eenvoudig kunnen vinden. Stevige schoenen met tractie zijn sterk aan te raden.

Net als bij paintball zijn er bij de lasergame heats ook marshalls aanwezig om ervoor te zorgen dat alles veilig en leuk verloopt.

Disclaimer

*Overtreden van de regels kan leiden tot een verbale herinnering, het verwijderen van desbetreffende speler van onze arena  zonder restitutie, of een permanente ban. Wij behouden het recht om te doen wat nodig is om een veilige en plezierige tijd voor iedereen te garanderen. Met de ondertekening van een ontheffing en / of het bijwonen van ons evenement, accepteert u dat u heeft gelezen en
dat u de regels hierboven begrijpt.

*Wij hechten veel waarde aan de veiligheid tijdens het spel. Daarom speelt je bij onze indoorlocatie met rubber balletjes. Je speelt met originele paintballwapens en met balletjes die in massa en gewicht hetzelfde zijn als verfballetjes.

Bekijk de arrangementen