053 431 56 55
info@star-world.nl
Meer informatie
Over paintball

Paintball informatie

Welkom in de grootste indoorarena van Nederland. Starworld is niet alleen de grootste maar ook de meest uniek overdekte evenementenarena in Nederland. Kies je voor paintball of een spannend potje lasergame? Beide zijn een goede keuze. Hieronder vind je uitleg hoe beide spellen worden gespeeld en wat je kunt verwachten.

Onze indoorarena is zo ingericht dat je de meest spannende paintball wedstrijden zult beleven. Dekking zoeken en je snel bewegen door een fantasierijke omgeving leidt tot beleving die je nog lang zal heugen. Om ervoor te zorgen dat het paintball veilig en plezierig is voor iedereen, volgt hieronder de speluitleg.

Image link
Paintball

Onze indoorarena is zo ingericht dat je de meest spannende paintball wedstrijden zult beleven. Dekking zoeken en je snel bewegen door een fantasierijke omgeving leidt tot beleving die je nog lang zal heugen. Om ervoor te zorgen dat het paintball veilig en plezierig is voor iedereen, volgt hieronder de speluitleg.

Image link
Doet het pijn?

De balletjes die wij gebruiken zijn zo ontwikkeld dat ze in combinatie met de beschermende kleding veilig zijn. Je voelt het wel, maar dit draag slechts bij aan de spanning van het spel. Meer dan een blauwe plek die vaak met een paar dagen alweer weg is hou je er niet aan over. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Om hierop toe te zien zijn er tijdens de wedstrijd enkele marshalls aanwezig die er voor zorgen dat iedereen zich aan de regels houdt. Breekt iemand de regels dan kan dit leiden tot een verwijdering uit het spel.

Image link
Voorkom lichamelijk letsel, wij kennen de volgende regels
  • Houdt in het veld ten aller tijden je masker op
  • Niet rennen
  • Binnen een afstand van 5 meter niet op elkaar schieten. Nader je een speler van het vijandelijk team te dicht, spreek hem/haar dan aan en onderhandel wie er HIT is. Of spreek een time-out af van 10 seconden

Betreden safetyzone:

  • Wapen op safe
  • Barrelsock om de loop voor binnenkomst safetyzone
  • Houdt altijd je loop naar beneden
  • Vinger van de trekker af

Hit

Je bent HIT als je bent geraakt door een paintball. Dit geldt voor je hele lichaam en je paintballwapen.
Als je bent geraakt dan roep je: ’HIT!’ en je steekt voor de extra duidelijkheid je wapen in de lucht, zodat iedereen kan zien dat je geHIT bent. Je verlaat het speelveld en wacht in de safetyzone tot het spelletje is afgelopen.

Image link
Geschikte kleding

Starworld geeft u beschermende kleding. Echter is het sterk aan te raden dat je in je eigen kleding keuze rekening houdt met het volgende: draag dekkende kleding. Niet alleen voorkom je zo blauwe plekken ook kun je zo beter en veiliger bewegen over het speelveld.

Het is ook aan te raden om gedempte kleuren te dragen, probeer zo min mogelijk op te vallen. Sommige mensen kiezen ervoor om een petje of bandana te dragen. Handschoenen kunnen ook een goed idee zijn, maar deze worden niet verhuurd door Starworld. Stevige schoenen met goede tractie zijn zeker een aanrader.

Geschikte kleding

Starworld geeft u beschermende kleding. Echter is het sterk aan te raden dat je in je eigen kleding keuze rekening houdt met het volgende: draag dekkende kleding. Niet alleen voorkom je zo blauwe plekken ook kun je zo beter en veiliger bewegen over het speelveld. Het is ook aan te raden om gedempte kleuren te dragen, probeer zo min mogelijk op te vallen. Sommige mensen kiezen ervoor om een petje of bandana te dragen. Handschoenen kunnen ook een goed idee zijn, maar deze worden niet verhuurd door Starworld. Stevige schoenen met goede tractie zijn zeker een aanrader.